Horlama

1
0

Saygıdeğer Hocam,
Nasılsınız.
58 yaşında 1.70 boyunda ve 77 Kg ağırlığında, diyabet, hipotroidi, kalp, yüksek tansiyon hastasıyım ve İnsülin kullanıyorum. Tahmini 2 yıldan bu güne horlama, uykuda nefes durması, bazen uykudayken hızlı bir şekilde yataktan düşme sendromlarını yaşıyorum. Evde horlamam nedeniyle eşimi ve kızımı oldukça rahatsız ettiğim söyleniyor. Bu yüzden odamı ve yatağımı ayırmak durumunda kaldım. Sabahları yorgun fakat neşe ve mutluluk içinde uyanıyorum. Gündüzleri zaman zaman uyukluyorum. Acaba ameliyatsız hastalığıma çare olabilir mi? Ameliyat zor mu ve garantisi nedir?
Ameliyat ve diğer tedavi ücretleri ne kadardır? Emekliyim SGK geçerli midir? Alianz Sigorta Yatarak tedavi Raporuna sahibim sizde geçerli mi? Tedavi süresi uzun mudur?
Sizleri meşgul ettiğim için Özür diler,
Saygılarımı İletirim Efendim….

  • Sabahattin Ali Orduseven , 6 yıl önce sordu.
  • son düzenleme 6 yıl önce
0
0

Şikayetleriniz tıkayıcı tipte uyku apnesini düşündürüyor. Hipotiroidi bu sorunun nedenlerinden veya şiddetini artırıcı faktörlerden birisidir. Uyku apnesi yüksek tansiyona, kalpte koroner arter hastalığına ve şeker hastalığına da yol açabilir.

Öncelikle bir uyku laboratuarında bir gece uyumalı ve polisomnografi adı verilen uyku testiniz yapılmalı. Bu inceleme uyku apnesi olup olmadığı, varsa tipi ve şiddeti konusunda değerli bilgiler verecek ve tedavinizin planlanmasında temel oluşturacaktır.

Tedavi gerektirir şiddette ve tıkayıcı tipte uyku apneniz olduğunu varsayarsak seçenekleriniz şunlar:

  • Kilo fazlanız var. Boyunuza göre kilonuz ideal 66 kg, normalin üst sınırı 72 kg olmalı. Şeker hastalığınız olduğu için kilo takibiniz bir endokrinoloji uzmanı ve diyetisyen kontrolunda yapılmaldıır.
  • Tıbbi tedaviler:

Sorduğunuz soruların yanıtları:

Ameliyat zor mu?
Hasta açısından ameliyatı takip eden 10-14 günlük dönem boğaz ağrısı ile geçer. Bu nedenle beslenme ve konuşma fonksiyonları etkilenir. Bu sürede ağrı kontrolü için güçlü ağrı kesicilerin kullanılması gerekir.

Garantisi nedir?
İnsan vücudunda yapılan hiç bir ameliyatın garantisinden bahsedilemez. Biz ölçü olarak başarı olasılığını tercih ediyoruz. Apne ameliyatlarında başarı olasılığı yaklaşık %70’dir; yani %30 olasılıkla başarısız olup CPAP cihazı kullanılması gerekebilir.

Ameliyat ve diğer tedavi ücretleri ne kadardır?
Testlerinizi ve muayenenizi yapmadan hangi ameliyatların yapılması gerektiğini tayin etmek, bu yapılmadan da maliyet belirlemek mümkün değil.

Emekliyim SGK geçerli midir?
Kamu hastanelerine giderseniz geçerlidir.

Allianz Sigorta yatarak tedavi raporuna sahibim sizde geçerli mi?
Bu ameliyatlar sağlık sigortası poliçenizin kapsamında ise özel sigortanızı kullanarak ameliyatınızı yapabiliriz.

Tedavi süresi uzun mudur?
Ameliyat sonucunu almak için 3 ay beklemek ve tekrar uyku testi yaparak sonucu değerlendirmek gerekir.

Geçmiş olsun dilerim.
Dr. İrfan Yorulmaz

1 sonuç gösteriliyor
Cevabınız
İsim Soyisim*
E-mail*
Dosya ekle
Tetkik raporları, görüntüleme incelemelerine ait resimler, fotoğraf vb belgelerinizi gönderebilirsiniz.
Dosya AdıBoyut
Yüklenen dosya şuanda bulunmamaktadır.
Maksimum dosya boyutu 9.8MB.
Desteklenen dosya formatları : pdf txt doc docx jpg tif png mp4